Grafik

Bu bölümde Grafik etiketine sahip tüm makaleleri gezinebilirsiniz.

Raphaël ile animasyonlu dairesel grafik yapımı

Raphaël ile animasyonlu dairesel grafik yapımı

Merhabalar, bu eğitselde size, web ortamında vektor grafikler oluşturabilmenize yarayan küçük bir javascript kütüphanesi olan Raphaël ile dairesel grafiklerin nasıl oluştrulduğundan bahsedeceğim. Dmitry Baranovskiy tarafından yazılmış bu küçük (sadece 86kb) javascript kütüphanesi, jquery den bağımsızdır, kullanımı oldukça basit ve tüm tarayıcılarda sorunsuz çalışmaktadır. (Firefox 3.0+, Safari 3.0+, Chrome 5.0+, Opera 9.5+ and Internet Explorer 6.0+)

Raphael ie 6+ destekli fakat benim aşağıda kullanmış olduğum bazı javascript fonksiyonları 8+ çalıştığı için, ie8 ve altında stabil çalışırmı tam bilemiyorum, eğer ie9 altında çalışıyorsanız bu noktaya dikkat etmeniz gerekli.

Devamı...

Google Charts ile Google Analytics verilerinizi sayfanızda gösterin

  • Hasan
  • 7.198 kez okundu
Google Charts ile Google Analytics verilerinizi sayfanızda gösterin

Merhabalar.

Bugün Google Analytics kullanarak elde ettiğiniz verileri kendi sitenizde nasıl gösterebileceğiniz konusunda size yardımcı olmaya çalışacağım. Google Analatics’in ne olduğunu biliyor ve kullanıyor olduğunuzu varsayarak anlatacağım. Eğer Google Analtics ‘in ne olduğunu bilmiyorsanız yada sitenizde şuan için kullanmıyorsanız bu sayfayı inceleyebilirsiniz.

Devamı...