İpucu

Bu bölümde yaygın web tasarım ve web geliştirme teknikleri hakkında ipuçları bulacaksınız

Google CDN’den protocol kullanmadan jquery kütüphanesini host etmek

  • Hasan
  • 588 kez okundu
tips

Benim gibi meraklı bir arayüz geliştiriciyseniz, bazı kişilerin jquery kütüphanesini Google CDN’den host ederken protocol kullanmadığını farketmişsinizdir. Bende bunu ilk gördüğümde merakımdan hemen neden böyle kullanıldığını araştırdım.
Araştırmaların sonucunda bu kullanımın güvenli referans (SSL) kullanan siteler için bir püf noktası olduğunu öğrendim.
Bugün bir çok site güvenlik için SSL kullanmakta. Fakat SSL kullanımı sitelerde önbelleklenebilir statik kaynaklarda problem yaratmakta. Yani tarayıcılar ilk etapta bu dosyalarıda şifrelenmiş bir şekilde isteyecektir ve çoğu tarayıcı SSL üzerinden şifrelenmiş bu dosyaları önbelleğine almaz. Bu yüzden, kullanıcının bilgisayarında Google CDN den HTTP üzerinden önbelleklenmiş bir Jquery kütüphanesi olsa bile tarayıcı aynı sunucudaki aynı dosya için https referanslı istek ile karşılaştığından bu dosyayı kullanmayacaktır. Başka bir deyişle;

Devamı...

İnternet Explorer 7-8-9 da tarayıcı uyumluluğunu test edin

  • Hasan
  • 2.191 kez okundu

Neredeyse tüm arayüz geliştiricilerin sıkıntı yaşadığı nokta, web sayfalarını internet Explorer’ın eski versiyonlarında test etmektir. Piyasada sayısız bu işlemi yaptığını iddia eden program var ve birçoğu yetersiz kalıyor. Bazılarında javascript kodları çalışmıyor, bazılarında yaptığınız değişiklikleri aynı anda göremiyorsunuz. Her zaman için en iyisi olan tabii ki de tarayıcı üzerinde test etmektir. İnternet explorerın son sürümleri için bu gerçekleştirilebiliyor fakat eski sürümleri test edemiyoruz. Burada imdadımıza internet Explorer’ın Geliştirici Araçları yetişiyor.

Devamı...

Css ile ie8 destekli etiket şekli yapımı

css-ile-ie8-destekli-etiket-sekli-yapimi

Bu yazımda size genellikle blog yazılarının altında kullanılan etiket şekillerinin nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağım. İnternet ortamında bir çok etiket şekli yapımı var fakat bunlar genellikle internet explorer 9 ve üzeri destekli oluyor. Burada göreceğiniz etiket şekli internet explorer 8 de de sorunsuz görüntülenebildiği için size daha fazla esneklik sağlayacaktır.

Devamı...

IE için Koşullu Yorumlar kullanımı

  • Hasan
  • ,
  • 666 kez okundu
sadece-ie

Css te kodlama yaparken karşılaştığımız en büyük sorunlardan birisi de web sitemizin görüntüsünü tüm tarayıcılarda aynı şekilde görüntülenememesidir. Bunun sebebi tarayıcıların bazı kodları yorumlayamaması yada farklı yorumlamasıdır. Bu sorunların başını tabii ki İnternet Explorer çekmekte. Bu tarayıcıların yorumlama farklarını en aza indirmek için biz ilk olarak reset.css kullanırız. Bu çözüm bizim için çok yararlı oluyor fakat bazı durumlarda maalesef bu çözüm yeterli olmuyor. Bu durumlarda da imdadımıza Koşullu yorumlar ve Css hack koşuyor. Css hack e başka bir yazımda değineceğim.

Devamı...