Javascript

Bu bölümde Javascript etiketine sahip tüm makaleleri gezinebilirsiniz.

Raphaël ile animasyonlu dairesel grafik yapımı

Raphaël ile animasyonlu dairesel grafik yapımı

Merhabalar, bu eğitselde size, web ortamında vektor grafikler oluşturabilmenize yarayan küçük bir javascript kütüphanesi olan Raphaël ile dairesel grafiklerin nasıl oluştrulduğundan bahsedeceğim. Dmitry Baranovskiy tarafından yazılmış bu küçük (sadece 86kb) javascript kütüphanesi, jquery den bağımsızdır, kullanımı oldukça basit ve tüm tarayıcılarda sorunsuz çalışmaktadır. (Firefox 3.0+, Safari 3.0+, Chrome 5.0+, Opera 9.5+ and Internet Explorer 6.0+)

Raphael ie 6+ destekli fakat benim aşağıda kullanmış olduğum bazı javascript fonksiyonları 8+ çalıştığı için, ie8 ve altında stabil çalışırmı tam bilemiyorum, eğer ie9 altında çalışıyorsanız bu noktaya dikkat etmeniz gerekli.

Devamı...

Eklentisiz sosyal medya içerik paylaş fonksiyonu

Bir çok kişi websitelerinde içerikler üretiyor ve bu ürettiği içerikleri facebook, twitter vb. gibi sosyal alanlarda paylaşma ihtiyacı duyuyor. İçeriğimizi bu gibi sosyal alanlarda paylaşmak, içeriğimizin kullanıcılar tarafından daha kolay ve daha hızlı farkedilmesine olanak sağlıyor.
Bu paylaşım işini yapan bir çok eklenti var fakat bir çoğu reklam ve gereksiz kodlar içermekte. Bu sebeplerden dolayı daha önce yazmış olduğum bu basit paylaşım fonksiyonunu sizlerle paylaşmak istedim.

Devamı...