Neredeyse tüm arayüz geliştiricilerin sıkıntı yaşadığı nokta, web sayfalarını internet Explorer’ın eski versiyonlarında test etmektir. Piyasada sayısız bu işlemi yaptığını iddia eden program var ve birçoğu yetersiz kalıyor. Bazılarında javascript kodları çalışmıyor, bazılarında yaptığınız değişiklikleri aynı anda göremiyorsunuz. Her zaman için en iyisi olan tabii ki de tarayıcı üzerinde test etmektir. İnternet explorerın son sürümleri için bu gerçekleştirilebiliyor fakat eski sürümleri test edemiyoruz. Burada imdadımıza internet Explorer’ın Geliştirici Araçları yetişiyor.

İnternet Explorer ın 8 ve 9 beta sürümleriyle gelen bu Geliştirici Araçları sayesinde gerçek zamanlı HTML-CSS-Javascript özelliklerine ulaşabilir bu özellikleri düzenleyebilirsiniz. Bu araçlara F12 tuşuna basarak yada Ayarlar menüsünden ulaşabilirsiniz. İnternet Explorer Developer Tools hakkında daha detaylı bilgiye bu adresten ulaşabilirsiniz.

Gelelim bizi ilgilendiren kısma;

internet-explorer-7-8-9-da-tarayici-uyumlulugunu-test-edin

Resimden de görüldüğü gibi Browser mode aracını kullanarak internet Explorer ın eski sürümlerinde web sayfanızı test edebilirsini. Son olarak ufak bir not paylaşayım. Bazı durumlarda browser mode u IE8 yaptığınız halde Document Mode IE9 da kalıyor. Bu durumda tarayıcı IE8 olarak yorumlamıyor. Bu yüzden Browser mode ile Document Mode u aynı ayarlamaya dikkat edin.